Wednesday, 17 March 2010

BLOG..OH..BLOG

Arrgh!!!! Rasa lamanya tak update blog...bukan maksudnya lilly tak masak...tapi alasan biasa malas hendak ambik pic...lagipun lilly busy mengemas rumah apa yang patut nak menyambut kunjungan ayah n mak MH. Ada 2-3 resepi baru yang lilly cuba dan hasilnya memang sedap...tapi tak de masa hendak upload resepi.

Lilly sekarang ni bergelar seorang pelajar Dar Al Zikr..sekolah perempuan dewasa untuk non-arabic speaking. Kelas dua hari seminggu iaitu hari Ahad dan Selasa. Sekolah bermula dari pukul 8.00 pagi hingga 12.00 tengahari. Oklah kan..anak-anak pergi sekolah...mak pun pergi belajar sama. Dapatlah lilly belajar al-Quran dan bahasa Arab.

Terima kasih tak terhingga kepada kawan-kawan yang memberi perangsang supaya belajar di Dar al Zikr. Especially to Kak Jeni, Yan dan Kak Arina. Bila pikir balik memang rezeki lilly belajar di sekolah tu. Macam2 yang berlaku...mula2 hati ni nak belajar...lepas tu berat sebab pikirkan yang Aisyah kena tumpang rumah jiran sekejap lepas balik sekolah...bila datang balik semangat...problem transport la pulak...pastu dah ok..bila time nak register admin kata dah penuh..registration dah tutup. Rasa nak menangis masa tu tapi control. Masa dah nak balik terjumpa Yan..dan dia bawa jumpa manager dan alhamdulillah lilly diterima masuk. Nak tahu tak yang Lilly pergi sekolah pakai niqab tutup muka hanya nampak mata je dan semua hitam ...macam perempuan arab.





P/S: Rasanya lepas ni kuranglah sedikit aktiviti memasak resepi baru.

No comments:

Anda mungkin juga meminati

Related Posts with Thumbnails